Veseli smo, da ste stopili v stik z nami! Našo ekipo sestavlja multidisciplinarni tim strokovnjakinj, ki s svojim strokovnim znanjem prispevajo k celostni obravnavi in zadovoljstvu naših uporabnikov.

Z vami so:

 

Daša Cek Stepančič je mag. psihosocialne pomoči, kognitivno-vedenjska svetovalka in ustanoviteljica Centra za anksioznost. Kot psihosocialna svetovalka in predavateljica ter izvajalka delavnic deluje na področju Goriške in širše. V mladosti ji je bilo dano hoditi z roko v roki s tesnobo. Skozi desetletno izkušnjo hude anksioznosti je spoznala, da je tesnoba lahko zelo dobra učiteljica in da lahko odpira vrata h kakovostnejšemu bivanju. V zadnjih letih je na poti osvoboditve od osebne stiske pomagala mnogim. S področja nudenja pomoči trpečim za anksioznostjo in pridruženimi težavami se kontinuirano izobražuje. Kot asistentka je na Fakulteti za uporabne družbene študije prenašala svoje znanje in izkušnje na mlajše generacije psihosocialnih svetovalcev. Je ustanoviteljica portala in združenja psihosocialnih svetovalcev Slovenije KVS Slovenija in avtorica Kodeksa etike v psihosocialnem svetovanju Slovenije. Prav zaradi lastne izkušnje, bogatega znanja in profesionalnih izkušenj verjame v možnost življenja brez okov anksioznosti.

Julija Kržišnik je zdravnica, specialistka psihiatrije in družinska terapevtka. Odkar ve zase, jo neizmerno zanima, zakaj ljudje živimo, mislimo in čutimo prav natančno tako, kot to počnemo. Kaj imamo pri tem (lahko) skupnega? Kako lahko iz istih sestavin vedno znova ustvarimo vsak svojo, povsem drugačno in enkratno zgodbo? Kot zlata maturantka se je po gimnazijskih letih podala na pot študija na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po s pohvalo opravljenem specialističnem izpitu iz psihiatrije je opravila še podiplomski študij družinske in sistemske psihoterapije.  V zadnjih desetih letih je pomagala že na stotine posameznikom in družinam. Ima veliko izkušenj na področju zdravljenja razpoloženjskih, stresnih in anksioznih motenj ter motnje pozornosti in aktivnosti.

Mojca Maver je diplomirana sociologinja, specializantka transakcijsko-analitične psihoterapije ter certificirana psihosocialna svetovalka in life coach. Že kot mala deklica je čutila veliko empatijo do vseh živih bitij, ganile so jo osebne zgodbe ljudi. Tudi sama je šla skozi številne življenjske preizkušnje. Diplomirala je iz psihologije in psihosocialnega svetovanja na Irskem ter psihosocialnega svetovanja za otroke in mladostnike v Veliki Britaniji. Zaključila je usposabljanje za life coacha v ZDA ter mediatorja pri Zavodu CmNm. Je specializantka specialističnega študija iz transakcijsko-analitične psihoterapije. Psihoterapevtsko in svetovalno delo ter life coaching doživlja kot osebno poslanstvo. Opravlja ga s srcem in z namenom opolnomočiti ljudi ter jim pomagati na njihovi poti do avtentičnega in izpolnjujočega življenja. Globoko verjame, da je vsak od nas zmožen sprememb, doseganja lastnega potenciala in najboljše različice sebe.

Irena Bevk Makuc je univ. dipl. socialna delavka, mediatorka, specialistka zakonske in družinske terapije s specialnimi znanji s področja obravnav otrok in mladostnikov. Že takoj po srednji šoli je v sebi začutila željo po tem, da bi pomagala drugim, kasneje se je v njej vedno bolj rojevala želja po raziskovanju odnosov, odzivov ljudi, čutenj, izvorov travm, konfliktov, dinamike družine, psihopatologije, inter in intrapersonalnega sveta posameznika. Stažiranje je pod redno supervizijo opravljala na Družinskem centru Skupaj, kjer je izvajala družinsko, partnersko, individualno terapijo ter igralno terapijo za otroke in mladostnike, ki so se znašli v stiski. V prostem času je rada aktivna, rada tudi bere, še najraje pa vsak trenutek svojega prostega časa preživi s svojo družino.

Irena Stubelj Marinič je mag. psihosocialne pomoči in kognitivno-vedenjska svetovalka. Iz ekonomistke se je postopoma prelevila v psihosocialno svetovalko, saj se začutila, da je to njeno pravo poslanstvo.  Ob materinstvu je dopolnjevala svoje znanje o sočutni vzgoji otrok in možnih oblikah pomoči otrokom, mladostnikom ter staršem. Po končanem študiju psihosocialne pomoči se je vključila v enoletno izobraževanje o psihosocialnem svetovanju otrokom in mladostnikom. Pri svetovanju mladostnikom in odraslim uporablja predvsem principe kognitivno-vedenjske terapije, pri delu z otroki pa največ igralno terapijo. Igra je namreč glavno “delo” otrok in ravno skozi igralne aktivnosti najlažje izražajo svojo stisko ter hkrati odkrijejo tiste dele samih sebe, ki so do takrat ostali prikriti.

Mateja Kodermac že 15 let raziskuje in poučuje jogo, meditacijo, metodo Feldenkrais ter druge tehnike, ki temeljijo na povezavi telesa in psihe. Vodi delavnice na različne teme ter se posveča poglobljenemu individualnemu delu z različnimi pristopi, kot sta metoda Feldenkrais in kranio-sakralna reintegracija. Izobraževala se je v Sloveniji in v tujini. Trenutno študij nadaljuje v šoli dr. Petra Levina (SE – somatsko doživljanje) za obravnavo travme in regulacijo živčnega sistema. Pri svojem delu kombinira različne tehnike z namenom krepitve stika s telesom in notranjim prostorom, s čustvenimi vsebinami ter sporočili telesa. To je temelj za kvalitetno življenje in psihofizično zdravje. Naše telo vedno govori resnico in če se naučimo sodelovanja z njim, je lahko tudi najbolj izostren kompas, ki nas podpira skozi življenje. Ljudje, ki imajo dober stik s telesom, se veliko lažje soočajo in predelujejo različne izzive, vključujoč doživljanje anksioznosti.